header
geit
Het opzoeken van teksten van Griekse liederen

Je kunt teksten van Griekse liederen onder andere vinden op

stixoi.info

Boven de linkerkolom staat “Στίχοι τραγουδιών”, dat betekent liedteksten.
Daaronder staat:
- “Αλφαβητικά”, hier kun je, als je alleen de titel van een lied weet, liedteksten opzoeken, alfabetisch op titel (niet aan te raden als je meer informatie weet, want het zijn tienduizenden teksten, dan ben je lang bezig met zoeken).
- “Ανά στιχουργό/ποιητή”, hier kun je, als je de tekstschrijver (στιχουργός) of de dichter (ποιητής) weet, liederen van die tekstschrijver / dichter opzoeken.
-”Ανά συνθέτη”, hier zijn liedteksten te vinden per componist (συνθέτης).
-”Ανά ερμηνευτή”, hier kun je alle titels vinden van de liederen vinden van één zanger of zangeres (ερμηνευτής = vertolker).

Als je bijvoorbeeld de tekst van het lied “Όποια και να ‘σαι” van de zangeres Χάρις Αλεξίου zoekt, klik je op “Ανά ερμηνευτή”.
Dan verschijnt bovenin een Grieks alfabet, je klikt dan op de Α van Αλεξίου. (Je kunt ook een naam in de zoekbalk intypen). Dan verschijnen de namen van alle Griekse zangers van wie de naam met een “A” begint.
Scroll naar onderen door, dan vind je Αλεξίου Χαρούλα (koosnaampje voor Χάρις). Dubbelklikken op die naam.
Dan krijg je titels van haar liederen in alfabetische volgorde. Scroll door naar onderen om naar de volgende bladzijde(n) te gaan. (Σελίδα = bladzijde).
“Όποια και να ‘σαι” vind je op blz. 4 (wel even op vakje “ok” drukken).
Klik op de titel, dan krijg je de Griekse tekst, met verwijzingen naar Youtube van verschillende zangers die het lied gezongen hebben.
In de balk bovenaan waar ook de titel van het lied staat, staan verschillende vlaggetjes, die verwijzen naar de vertaling van het lied in verschillende talen, daar kun je ook op klikken.

Weetje van de week
>>> Archief weetje van de week
baai
© 2010-2013 www.goedwebdesign.nl