header
geit
Welk cursusmateriaal wordt er gebruikt?
We gebruiken het boek Επικοινωνήστε Ελληνικά (Epikinoníste Elliniká). De titel betekent: Communiceer in het Grieks. In het eerste en tweede jaar gebruiken we deel 1, in het derde en vierde jaar deel 2. In het vijfde jaar behandelen we nog de laatste paar lessen van deel 2, het overige cursusmateriaal voor het vijfde jaar wordt door de docent verzorgd, alles in overleg met de cursisten.

De boeken zijn geheel in het Grieks geschreven. Achterin staan woordenlijsten, o.a. van het Grieks naar het Engels. De docent heeft van iedere les woordenlijsten van het Grieks naar het Nederlands gemaakt. De grammatica is per les in het Nederlands uitgelegd. Ook de opdrachten van de oefeningen uit het boek zijn voor de cursisten in het Nederlands vertaald. Achterin het boek staan de oplossingen van de oefeningen.

Bij het boeken horen CD's waar dialogen en teksten te beluisteren zijn. Er zijn ook extra oefenboeken verkrijgbaar.

Er zijn ook extra oefeningen buiten het boek om via de website of via de docent beschikbaar.

Een handig woordenboekje is: Kramers Woordenboek Nieuwgrieks-Nederlands, Nederlands-Nieuwgrieks.

Bij Uitgeverij het Spectrum zijn in het voorjaar van 2009 de twee delen Prisma Groot Woordenboek Nieuwgrieks-Nederlands en Groot woordenboek Nederlands-Nieuwgrieks verschenen, prijs per stuk € 59,95.
Weetje van de week
>>> Archief weetje van de week
baai
© 2010-2013 www.goedwebdesign.nl